Modele de pensiuni agroturistica

C. ConceptPensiunile sunt case de dimensiuni mari, transformate în case de oaspeţi, Care oferă servicii de cazare şi masă. Masa este servită în Stil familial la Ore STABILITE si cu meniu Fix. Preţurile sunt în General mai mici faţă de cele pratiate în hotelurile de confort comparabil. Pensiunile agroturistice sunt structuri de Primire turistice situer in Zona Rurala Care ofera servicii de cazare, Masa si alte servicii Care se bazeaza PE produse si activitati agrozootehnice. O Pensiune agroturistica este o afacere care poate oferi un loc de munca oricarui Membru al unei familii DIN mediul rural si care poate fi demarata fara eforturi deosemorsure. CONFORMEMENT reglementarilor din Romania Pensiunea agroturistica presupune oferirea de servicii de cazare si Masa in gospodaria proprie, ferme agricole, etc., cu o capacitate de cazare de pana la 8 camere. Pensiunea agroturistica functioneaza in locuintele cetatenilor sau in cladiri Independente si asigura in spatii Special amenajate atat cazarea turistilor cat si conditii de Pregatire si servire a mesei, precum si posibilitatea participarii la activitatile gospodaresti, mestesugaresti sau activitati culturale sau de relaxare. Masa se bazeaza PE bucataria traditionala a locului, iar alimentele sunt produse Naturale, preponderent DIN gospodaria proprie sau de la producători autorizaţi de PE plan local. Gazdele se ocupă direct de primirea turiştilor şi de programul acestora PE tot parcursul sejurului pe care il petrec la Pensiune.

În cazul în Care spatiile pentru prepararea si servirea mesei sunt destinate si pentru Consumatori DIN afară iar numărul locurilor la m este mai mare decat al celor de cazare, dar nu mai mic de 40 de LocURI la, spatiile în cauză se clasifică drept unităti de Alimentatie publică, potrivit normelor specifice élaborée de Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului. Pensiunile agroturistice sunt clasificate in 5-4-3-2-1-Flori (Margarete). Pensiunile agroturistice se adreseaza en général persoanelor care isi doresc un concediu linistit, petrecut intr-un cadru naturel Mirific. DIN Punct de la Financiar, CEI Care apeleaza la aceste servicii se incadreaza in categoria celor cu posibilitati materiale Medii si MICI, tinand cont de faptul ca turismul rural sollicita mai putini Bani fata de cazarea in sistemul Hotelier. Nu trebuie exclusa in totalitate nici categoria turistilor cu venituri superioare, Care prefera agroturismul DIN curiozitate sau pentru odihna. Firma S.C. XXXX S.R.L. sont un capital social Integral Privat de 400 de lei. In cazul unei pensiuni agroturistice de 8 camere, care detine si o Unitate de Alimentatie Publica in care soi ofera servicii si Altor persoane decat celor cazate este necesara angajarea suplimentara a unor persoane, in regim de à temps partiel (camerista, chelner). Conducerea va fi executata de managerul firmei, care este si unicul asociat, absolvent al Facultatii de Business si al Facultatii de Economie Generala. Tot pentru publictate se va apela la agentiile de Turism, soin pot asigura publicitatea.

D. Prezentare afacereDesi par identice turismul rural si agroturismul sunt doua concepte diferite. Turismul rural are o Arie de cuprindere mai mare, incluzând si agroturismul, Dar spre deosebire de turismul rural, agroturismul trebuie sa respecte o serie de criterii légat de Consumatori, precum: numarul Maxim de camere, sederea în gospodaria taraneasca, consumul produselor agricole obtinute în respectiva Gospodarie, participarea, in limita posibilitatilor, la diferite activitati DIN Gospodarie. Obiectul principal de activez al Societatii il reprezinta «oferirea de servicii de CEA mai buna calitate in domeniul agroturismului astfel incat sa ajunga Lider PE Piata in Zona respectiva.

Tags: